9/05/24

UPSTREET: Κάνει τα ακίνητα να μοιάζουν με boutique ξενοδοχεία.


Η ιδέα για τη δημιουργία της startup, UPSTREET, προήλθε από τη διαπίστωση ενός σημαντικού κενού στην αγορά της Αθήνας για ποιοτικές και οργανωμένες επιλογές διαμονής σε διαμερίσματα, που προσφέρουν μια εναλλακτική στα παραδοσιακά ξενοδοχεία.

Στο πλαίσιο ενός ανερχόμενου προορισμού με παλαιό κτιριακό δυναμικό, η UPSTREET, επικεντρώνεται στην αξιοποίηση ανεκμετάλλευτων ακινήτων, μετατρέποντας τα σε καταλύματα βραχυχρόνιας διαμονής που εξυπηρετούν τις διαρκώς αυξανόμενες τουριστικές ροές.

Παράλληλα, η ιδέα επικεντρώνεται σε μια πλήρως ψηφιακή εμπειρία, από την κράτηση έως τη διαμονή. Αυτός ο ψηφιακός τρόπος επικοινωνίας και διαχείρισης μεταξύ επισκεπτών και ιδιοκτητών εξασφαλίζει ότι κάθε εμπειρία είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες του καθενός.
Το κενό στην αγορά «γέννησε» την ιδέα

Η ιδέα για τη δημιουργία της UPSTREET προήλθε από τη διαπίστωση ενός σημαντικού κενού στην αγορά της Αθήνας για ποιοτικές και οργανωμένες επιλογές διαμονής σε διαμερίσματα, που προσφέρουν μια εναλλακτική στα παραδοσιακά ξενοδοχεία.

Επιλέγοντας να μένουν σε διαμερίσματα, οι ταξιδιώτες αναζητούν μια πιο προσωπική και οικεία εμπειρία, κάτι που η UPSTREET προσφέρει μέσω των προσεκτικά ανακαινισμένων διαμερισμάτων της σε κεντρικές και ανερχόμενες τοποθεσίες.

«Με έναν συνδυασμό αγάπης για την Αθήνα και επαγγελματισμού, η εταιρεία προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες και παροχές, εξασφαλίζοντας ότι η εμπειρία διαμονής δεν εξαρτάται πλέον από τις τυχαίες επιλογές κάθε ιδιοκτήτη, αλλά από τις εγγυημένες ποιοτικές υπηρεσίες της UPSTREET», επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Κιάμος, CEO της UPSTREET.

«Η ίδρυση της UPSTREET αποτελεί απάντηση στην ανάγκη για ποιοτική, οργανωμένη και βιώσιμη διαμονή σε επιπλωμένα διαμερίσματα στην Αθήνα, προσφέροντας μια σταθερή και αξιόπιστη εναλλακτική στη συνηθισμένη ξενοδοχειακή διαμονή.

Η αποστολή μας επεκτείνεται πέρα από την παροχή απλών διαμερισμάτων, στοχεύοντας στην πλήρη ενσωμάτωση και στήριξη των τοπικών κοινωνιών μέσα από τη συνεχή λειτουργία των καταλυμάτων μας, ολόκληρο το χρόνο, αντί να περιοριζόμαστε στους καλοκαιρινούς μήνες», σημειώνει.
Τα επεκτατικά σχέδια

«Τα μελλοντικά μας σχέδια περιλαμβάνουν την επέκταση της δραστηριότητας σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, ιδιαίτερα σε προορισμούς με δωδεκάμηνη ή διευρυμένη τουριστική κίνηση. Στόχος μας είναι να εξυπηρετούμε τις αυξημένες ταξιδιωτικές ανάγκες χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον, χρησιμοποιώντας υπάρχουσες κτιριακές δομές που μπορούν να αναβαθμιστούν και να προσφέρουν μια σύγχρονη, άνετη διαμονή. Με αυτό τον τρόπο, η UPSTREET συνεισφέρει στη βιωσιμότητα του τουρισμού, υποστηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον», συμπληρώνει.

«Μεγάλες δυνατότητες, γραφειοκρατία, φορολογία τα εμπόδια»

Ποιες είναι οι προοπτικές του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα;

«Το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ελλάδα διαθέτει σημαντικές δυνατότητες για ανάπτυξη και καινοτομία, χάρη στα εξαιρετικά μυαλά και τις δημιουργικές ιδέες που προκύπτουν από τους νέους επιχειρηματίες της χώρας. Η είσοδος της Τεχνητής Νοημοσύνης στην πραγματική οικονομία ανοίγει την πόρτα σε αμέτρητες ευκαιρίες, προσφέροντας στις μικρές οικονομίες όπως αυτή της Ελλάδας τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν αυτό το νέο τεχνολογικό όχημα για να πρωταγωνιστήσουν διεθνώς», υποστηρίζει.

«Οι κύριες προκλήσεις περιλαμβάνουν την υπέρβαρη γραφειοκρατία και τα φορολογικά εμπόδια που ιστορικά έχουν αποτελέσει κώλυμα για την επιχειρηματικότητα. Για την περαιτέρω ανάπτυξη του εγχώριου οικοσυστήματος των startups, είναι απαραίτητη η δημιουργία ενός πιο φιλικού νομικού και φορολογικού πλαισίου που θα υποστηρίζει και όχι θα αποθαρρύνει τη νέα επιχειρηματικότητα. Παράλληλα, η ενθάρρυνση των επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες και η εκπαίδευση των νέων σε σύγχρονες δεξιότητες είναι ουσιαστικά βήματα για την οικοδόμηση μιας πιο δυναμικής και βιώσιμης οικονομίας», αναφέρει.

«Πάθος για δημιουργία και καινοτομία»

Γιατί ένας νέος να δημιουργήσει σήμερα την δικιά του startup;

«Η απόφαση ενός νέου να δημιουργήσει τη δική του startup θα πρέπει να προκύπτει από ένα βαθύ και ειλικρινές πάθος για δημιουργία και καινοτομία. Πιστεύω ότι η επιχειρηματικότητα είναι ένα θέμα χαρακτήρα και όχι απλώς μια επιλογή. Η επιτυχία στον επιχειρηματικό κόσμο απαιτεί μια ισχυρή εσωτερική ώθηση, μια διαρκή ανάγκη για δημιουργία και μια έμφυτη ικανότητα να αντιμετωπίζεις τις πολλαπλές προκλήσεις που θα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ειδικά στην Ελλάδα, όπου η επιχειρηματική πορεία μπορεί να είναι ακόμα πιο απαιτητική λόγω γραφειοκρατικών και οικονομικών εμποδίων, το ‘να έχεις δυνατό στομάχι’ είναι ζωτικής σημασίας», επισημαίνει.

«Αυτό, σε τελική ανάλυση, είναι και το ‘μυστικό’ της επιτυχίας: η αδιάκοπη προσπάθεια, η επιμονή και η αντοχή. Η επιχειρηματικότητα ως τρόπος ζωής, όχι απλώς ως επαγγελματική επιλογή, επιτρέπει στους νέους επιχειρηματίες να ζουν πλήρως την εμπειρία, να απολαμβάνουν τόσο τις φουρτούνες όσο και τις επιτυχίες, και να δημιουργούν κάτι πραγματικά μοναδικό και προσωπικό», καταλήγει.